Szpinakowe Lasagne

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku
  • 1 opakowanie sera Feta
  • Sól
  • Pieprz
  • Oregano
  • Pomidory suszone w oleju
  • Olej do wysmarowania formy
  • Makaron Lasagne
  • Ser żółty w plastrach Gouda Mlekpol
  • 1 opakowanie startego sera mozzarella Mlekpol

Przygotowanie

Krok 1

Na rozgrzaną patelnię dodaj masło, cebulę i czosnek. Zeszklij, uważając by nie przypalić składników. Dodaj mrożony szpinak, smaż do momentu aż szpinak stopnieje. Dodaj pieprz, kostkę sera Feta i suszone pomidory. Mieszaj do momentu połączenia składników.



Krok 2

Do gotującej wody w garnku wrzuć płaty makaronu Lasagne. Ilość dostosuj w zależności od potrzeb i wielkości naczynia żaroodpornego. Makaron gotuj przez 2-3 minuty, następnie wyjmij i połóż obok siebie.



Krok 3

Naczynie żaroodporne wysmaruj kilkoma kroplami oleju. Następnie spód wyłóż makaronem i przeplataj na przemian do momentu wypełnienia całego naczynia: passata pomidorowa, ser żółty, farsz szpinakowy, makaron Lasagne. Całość posyp startym serem mozzarellą i posyp oregano.



Krok 4

Piekarnik nagrzej góra-dół do 200 stopni i włóż szpinakowe Lasagne do piekarnika. Piecz ok. 40-50 minut. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.