Na rozgrzaną patelnię dodaj masło, cebulę i czosnek. Zeszklij, uważając by nie przypalić składników. Dodaj mrożony szpinak, smaż do momentu aż szpinak stopnieje. Dodaj pieprz, kostkę sera Feta i suszone pomidory. Mieszaj do momentu połączenia składników.
Do gotującej wody w garnku wrzuć płaty makaronu Lasagne. Ilość dostosuj w zależności od potrzeb i wielkości naczynia żaroodpornego. Makaron gotuj przez 2-3 minuty, następnie wyjmij i połóż obok siebie.
Naczynie żaroodporne wysmaruj kilkoma kroplami oleju. Następnie spód wyłóż makaronem i przeplataj na przemian do momentu wypełnienia całego naczynia: passata pomidorowa, ser żółty, farsz szpinakowy, makaron Lasagne. Całość posyp startym serem mozzarellą i posyp oregano.
Piekarnik nagrzej góra-dół do 200 stopni i włóż szpinakowe Lasagne do piekarnika. Piecz ok. 40-50 minut. Smacznego!
Dodaj komentarz