Białka ubić, dodać cukier następnie żółtka. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać do masy. Wlać olej. wszystko przelać do tortownicy lub blaszki i włożyć do piekarnika na 30 min na 180 stopni.
Galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej wody. Śmietankę 30% /zimną/ ubić, pod koniec ubijania dodać serek mascarpone, następnie ostudzoną galaretkę stopniowo w małych ilościach dolewać do masy ciągle mieszając. Masę wstawić na chwilkę do lodówki.
Przekroić biszkopt na pół. Opcjonalnie można nasączyć biszkopt wodą z sokiem z cytryny. Masę wyjąć na biszkopt, przykryć drugą częścią biszkoptu. Na wierzch nałożyć resztę masy.
Udekorować ulubionymi owocami. Przed podaniem wstawić do lodówki. SMACZNEGO!
Gdy biszkopt nie wysośnie odpowiednio można położyc na niego masę bez krojenia
Dodaj komentarz