Szynka wieprzowa w kminku

Szynka wieprzowa w kminku to smaczna, pożywna i prosta w przygotowaniu potrawa. Nie wymaga nadzwyczajnych umiejętności kulinarnych, a swoim niepowtarzalnym smakiem zadowoli z pewnością każdego.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Bez glutenu

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Bez glutenu


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1,5 kg szynki wieprzowej
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 cebula
  • 8 ziaren pieprzu czarnego
  • 150 ml oleju
  • 1 łyżka masła

Przygotowanie

Krok 1

Szynkę wieprzową marynujemy w kminku, pieprzu, soli i ziołach prowansalskich i oleju. Odkładamy na 6 godzin do lodówki.



Krok 2

Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Cebulę obieramy, kroimy bardzo drobno i szklimy na maśle. Następnie na patelnię dodajemy szynkę z marynatą.



Krok 3

Smażymy przez 4 minuty z każdej strony, następnie całość przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 2 godziny w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem szynkę kroimy w plastry i układamy na talerzach.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.