Szynka wieprzowa w kminku to smaczna, pożywna i prosta w przygotowaniu potrawa. Nie wymaga nadzwyczajnych umiejętności kulinarnych, a swoim niepowtarzalnym smakiem zadowoli z pewnością każdego.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Bez glutenu
Szynkę wieprzową marynujemy w kminku, pieprzu, soli i ziołach prowansalskich i oleju. Odkładamy na 6 godzin do lodówki.
Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Cebulę obieramy, kroimy bardzo drobno i szklimy na maśle. Następnie na patelnię dodajemy szynkę z marynatą.
Smażymy przez 4 minuty z każdej strony, następnie całość przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 2 godziny w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem szynkę kroimy w plastry i układamy na talerzach.
Dodaj komentarz