Tacos z dipem śmietanowym

Co powiesz na tacos z tortilli?

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie Dipu śmietanowego z pomidorami, papryką i chili typu creme fraiche
  • 1/2 szklanki tartego sera Gouda Mlekpol
  • 200 g wołowiny mielonej
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka oregano
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 garści pomidorków koktajlowych
  • 4 sztuki tortilli kukurydzianych
  • Opcjonalnie: pietruszka

Przygotowanie

Krok 1

Na patelni z dodatkiem oliwy podsmaż mięso. Dopraw przyprawami.



Krok 2

Placki tortilli kolejno podsmaż na suchej patelni przez ok. 2-5 min, aby były chrupiące (pamiętaj żeby nie trzymać ich za długo, ponieważ trzeba później złożyć je na pół).



Krok 3

Pokrój pomidorki. Wypełnij każdą tortillę mięsem oraz pomidorkami. Na koniec dodaj dip i tarty ser. Złóż tortille na pół. Wierzch udekoruj posiekaną pietruszką. Smacznego!



Wskazówki

Gotowe tacosy możesz włożyć na 10 min do piekarnika (180°C, góra dół), aby ser żółty się rozpuścił.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.