Szybka i łatwa w wykonaniu tarta z ciasta francuskiego. Jeśli nie masz pomysłu co przygotować na szybki obiad, to będzie przepis dla Ciebie.
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Nastawiamy piekarnik na 200°C. Formę do tarty smarujemy lekko masłem i wykładamy na nią ciasto francuskie.
Cukinię myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Układamy ją na cieście. Kruszymy ser feta na wierzch. W misce roztrzepujemy śmietankę Łaciatą, mleko i jajka. Dodajemy także starty ser żółty, pieprz i mieszamy.
Boczek kroimy w paski i wrzucamy na rozgrzaną patelnię do 2-3 minut. Następnie dodajemy go do masy z jajek.
Masę jajeczną wylewamy na tarte. Wkładamy całość do piekarnika na 35 minut.
Dodaj komentarz