Tarta z dynią i kozim serem

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g dyni
  • 100 g sera koziego
  • 250 ml śmietanki Łaciatej 36%
  • 3 jajka
  • 2 zielone papryki
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 łyżeczka curry
  • szczypta chilli
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Przygotowanie:

Obrać dynię i piec w piekarniku aż zmięknie, po czym pokroić ją w dużą kostkę. Wyłożyć foremkę ciastem francuskim i wywinąć jego brzegi do góry. Podziurawić widelcem i piec w temperaturze 200 °C przez nieco ponad kwadrans. Do blendera wlać śmietanę, jajka, curry, chilli, pieprz czarny i sól i całość zmiksować. Piec w temperaturze 180 °C przez kwadrans, po czym wyjąć foremkę, dodać dynię i pokruszony ser i piec w temperaturze 180 °C jeszcze przez 25 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.