Tarta z kremem czekoladowym z dodatkiem granatu to pomysł na perfekcyjny deser. Jest prosta w wykonaniu i bardzo smaczna.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 8
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Składniki na ciasto zagniatamy i formujemy z ciasta kulę. Owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę.
Nastawiamy piekarnik na 200 stopni C. Ciasto wyjmujemy z lodówki i rozwałkowujemy. Następnie wykładamy nim formę do tarty. Wstawiamy ciasto do nagrzanego piekarnika na 20 minut. Po tym czasie wyjmujemy ciasto i studzimy.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do niej Śmietankę Łaciatą. Gdy czekolada się rozpuści, odstawiamy. Po lekkim przestudzeniu dodajemy serek mascarpone i mieszamy.
Masę czekoladową wykładamy na upieczony spód tarty. Dekorujemy wierzch pestkami granatu. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Dodaj komentarz