Tarta z serem i jabłkami

Autor:

Anna Mochocka

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • arkusz ciasta francuskiego
  • 200 g serka kanapkowo-sernikowego (np. Wieluń)
  • 200 g twarogu delikatnego naturalnego (np. President)
  • 2 jajka
  • budyń śmietankowy
  • 3 łyżki cukru
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • 3 jabłka
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 2 łyżki suszonej żurawiny
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • cukier puder do posypania tarty

Przygotowanie

Krok 1

Ciasto francuskie wyjmujemy z papieru, wylepiamy dno i boki formy na tartę , nadmiar ciasta ścinamy. Jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w grubsze plastry Do miski wykładamy oba serki, dodajemy jajka, budyń, oba cukry i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę serową wylewamy na spód tarty i układamy jabłka tworząc wachlarzyk. Posypujemy cynamonem, płatkami migdałowymi oraz suszoną żurawiną. Tartę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy około 30 minut. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.