Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Ze śmietanką
Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska
Wymieszaj w misce mąkę, pokruszone pistacje oraz cukier. Dodaj masło pocięte w kostkę, żółtko oraz wodę i zagnieć ciasto które następnie umieścić w lodówce na godzinę. Nagrzej piekarnik na 200 stopni. Ciastem wylep formę to tarty. Podziurkuj widelcem i umieścić w piekarniku na 15-20 min. do czasu zrumienienia.
Najlepiej aby składniki na krem były dopiero co wyjęte z lodówki. W misce zmiksuj na niskich obrotach mascarpone, śmietankę i cukier, uważając aby nie przebić śmietanki. Dodaj skórkę z pomarańczy, wymieszaj łyżką. Nałóż krem do wnętrza tarty, równo rozprowadzając. Udekoruj owocami wedle uznania!
Dodaj komentarz