Tartaletki z serem kozim i pomidorkami

Proste i szybkie tartaletki, które możesz przygotować np. na imprezę. Są pyszne i na pewno zasmakują gościom. Ser kozi nadaje im oryginalności.

Danie: Kolacja

Osób: 16

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Kolacja

Osób: 16

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 opakowanie ciasta francuskiego
  • 16 plasterków sera koziego
  • ok 64 pomidorki koktajlowe
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nastawiamy na 220 stopni C.



Krok 2

Ciasto francuskie rozkładamy i wycinamy koła (o szerokości takiej, aby wypełniły małe foremki do tartaletek/muffinek).



Krok 3

Każdą foremkę wykładamy ciastem. Następnie wkładamy po plasterku sera i po 4 pomidorki koktajlowe. Posypujemy solą oraz pieprzem.



Krok 4

Gotowe foremki wkładamy do piekarnika na 15 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.