Tatar z polędwicy wołowej

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 g polędwicy wołowej
  • 2 cebule
  • 2 ogórki kiszone
  • 4 grzyby marynowane
  • 6 kaparów
  • 4 żółtka
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 3 anchois

Przygotowanie

Przygotowanie:

Z mięsa usuń błonki i żyłki, a potem zmiel je lub bardzo drobno posiekaj. Cebulę, ogórki, grzyby, kapary i anchois obierz, a później pokrój w drobną kostkę. Dodaj pokrojone składniki do polędwicy. Następnie dodaj sól, pieprz, oliwę i 2 żółtka - wymieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy. Z mięsa uformuj dwie porcje, a na wierzch każdej połóż żółtko. Podawaj od razu, najlepiej z grzanką. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.