Torcik jagodowy

Autor:

Marzena

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Jogurtowy torcik

  • 800 ml jogurtu naturalnego greckiego Mlekpol
  • paczka biszkoptów
  • pół szklanki mleka 3,2% Mazurski Smak
  • 6 łyżek żelatyny
  • pół szklanki cukru
  • szklanka jagód
  • 1 galaretka niebieska

Przygotowanie


Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody.Studzimy i wkładamy do lodówki do stężenia.



Krok 2

Żelatynę rozpuszczamy w mleku i podgrzewamy.Następnie studzimy. Jogurty naturalne miksujemy z cukrem aż się rozpuści i dodajemy mleko z żelatyną.



Krok 3

Biszkopty wykładamy na torownicę o wymiarach 24 cm.Wlewamy masę jogurtową.Na wierzchu układamy 3/4 jagód. Wstawiamy do lodówki .Gdy masa stwardnieje , wylewamy na nią galaretkę ponownie wkładamy do lodówki do stężenia.Schładzamy około 2 godzin



Krok 4

Górę torciku ozdabiamy pozostałymi jagodami i listkami mięty.



Wskazówki

Możemy używać zamrożonych jagód.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.