Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie wlewać przestudzony tłuszcz i wsypywać produkty suche wcześniej przesiane i dalej ucierać.
Na końcu dodać startą marchewkę na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Mieszać razem z ciastem.
Tortownicę posmarować tłuszczem i posypać tartą bułką, przełożyć do niej ciasto i piec w nagrzanym piekarniku do 180°C przez 60 minut. Po całkowitym wystygnięciu ciasto przekroić na 3 części.
Masło miękkie zmiksować z cukrem pudrem, następnie dodać serek macarpone i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krem podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i dobrze wymieszać. Kremem brązowym przełożyć tort i posmarować górę oraz boki.
Białym kremem wykonać dokaracje. Schłodzić przez noc w lodówce.białym kremem wykonujemy dokaracje. Schłodzić przez noc w lodówce.
Można użyć dodatkowo do dekoracji misiaczki z sezamu i słonecznika w karmelu oraz ozdób cukierniczych.
Dodaj komentarz