Tort Czekoladowy

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto

  • 6 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Sól

Masa

  • 3 kostki masła Łaciate
  • 3 jajka
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1 budyń śmietankowy
  • 2 szklanki mleka Łaciate
  • 3 łyżki kakao
  • Spirytus

Przygotowanie

Ciasto

Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli,i pomału dodajemy cukier, następnie po jednym zoltku ubijamy do polaczenia, potem przesiane maki z proszkiem. Piec 40-45 minut 160-170 stopni.



Masa

Budyń ugotować według przepisu-ostudzić, 3 jajka z cukrem ubijamy na parze 10-15 minut potem zdjąć ubijać do ostudzenia. Masło miękkie utrzeć i dodawac masę zimną jajeczną i budyń, na końcu kakao.



Dekorowanie.

Biszkopt przekroic na trzy krążki, skropic spirytusem lub woda z cukrem,każdą warstwę przełożyć masą czekoladową. Udekorowac według uznania.



Wskazówki

Można po upieczeniu opuścić 20 centymetrów od podłogi biszkopt nie opadnie.

Szybko, latwo, smacznie. Polecam. Smacznego.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.