Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno. Żółtka ubić z gorącą woda i cukrem, aż powiększą swoją objętość, następnie dodać, połączyć z białkami, wyłączyć mikser i delikatnie łyżką wymieszać z przesianymi mąkami i proszkiem. Ciasto wyłożyć na dużej formie natłuszczonej i wyłożonej papierem, piec ok. 30 minut.
Ugotować budyń i wystudzić. Masło zmiksować i dodawać po łyżce budyniu i cukru, by składniki dobrze sie połączyły,m wiec dajemy w małych porcjach, następnie wsypujemy kokos, dolewamy alkohol i miksujemy razem. Wystudzony biszkopt przekrawamy na 3 części, każdą cześć nasączmy woda z odrobiną alkoholu i sokiem z cytryny. Blat ciasta smarujemy dżemem, kładziemy ¼ kremu, przykrywamy drugim blatem, smarujemy kremem, posypujemy rodzynkami i przykrywamy ostatnim blatem. wykładamy przedostatnią część kremu i dekorujemy wg uznania.
Dodaj komentarz