Tort z galaretkami

Ten tort powinien zasmakować każdemu, nawet tym, którzy nie przepadają za deserami. Owocowe galaretki orzeźwiają smakiem i stanowią bazę tortu. Żeby zaoszczędzić czas, warto galaretki włożyć dzień wcześniej do lodówki. Życzymy smacznego!

Danie: Deser

Osób: 12

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 12

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 1 galaretka ciemna np. wiśniowa
  • - 2 galaretki jasne np. pomarańczowe i brzoskwiniowe
  • - puszka ananasów
  • - puszka brzoskwiń
  • - 0,5 l Śmietanki Łaciata 30% (schłodzonej)

Przygotowanie

Krok 1

Galaretkę ciemną rozpuszczamy w naczyniu i schładzamy.



Krok 2

Owoce odsączamy i kroimy w kostkę.



Krok 3

Spód tortownicy wykładamy folią aluminiową.



Krok 4 

Jasne galaretki rozpuszczamy w wodzie i kiedy zaczną tężeć, dodajemy lekko spienioną Śmietankę Łaciata i pokrojone owoce, a także dwie pozostałe galaretki.



Krok 5

Dokładnie mieszamy i przelewamy do wcześniej przygotowanej tortownicy. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.



Wskazówki

Śmietanka Łaciata, aby mogła zostać ubita, musi być schłodzona.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.