Ten tort powinien zasmakować każdemu, nawet tym, którzy nie przepadają za deserami. Owocowe galaretki orzeźwiają smakiem i stanowią bazę tortu. Żeby zaoszczędzić czas, warto galaretki włożyć dzień wcześniej do lodówki. Życzymy smacznego!
Danie: Deser
Osób: 12
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Galaretkę ciemną rozpuszczamy w naczyniu i schładzamy.
Owoce odsączamy i kroimy w kostkę.
Spód tortownicy wykładamy folią aluminiową.
Jasne galaretki rozpuszczamy w wodzie i kiedy zaczną tężeć, dodajemy lekko spienioną Śmietankę Łaciata i pokrojone owoce, a także dwie pozostałe galaretki.
Dokładnie mieszamy i przelewamy do wcześniej przygotowanej tortownicy. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Śmietanka Łaciata, aby mogła zostać ubita, musi być schłodzona.
Dodaj komentarz