Tortilla z kaczką i warzywami

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Orzechy

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Orzechy


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 4 tortille
  • - 2 kacze piersi ze skórą
  • - sól
  • - pieprz
  • - 2 łyżki suszonego majeranku
  • - ulubiona sałata
  • - 1 papryka zielona
  • - 100g tartej Mozzarelli Mlekpol

Sos

  • - 5 łyżek sosu sojowego
  • - 2 łyżki wody
  • - 3 łyżki masła orzechowego
  • - 1 ząbek czosnku
  • - 2 łyżeczki oleju sezamowego
  • - 2 łyżki cukru trzcinowego
  • - świeżo mielony pieprz
  • - szczypta chili

Przygotowanie

Krok 1

Przygotowujemy sos. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy sos sojowy i mieszamy. Następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.



Krok 2

Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Piersi kaczki myjemy i osuszamy. Następnie nacieramy je przyprawami.



Krok 3

Piersi kaczki umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy przez 1,5 godziny. Następnie zdjąć folię i piec jeszcze przez 15 minut. W czasie pieczenia polać piersi wytopionym tłuszczem. Po upieczeniu wyjmujemy i studzimy.



Krok 4

Piersi kaczki dzielimy na małe kawałki, następnie polewamy je 3 łyżkami sosu i mieszamy.



Krok 5

Tortille przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Sałatę myjemy i osuszamy. Paprykę myjemy i kroimy w paski. Na gotowe placki układamy sałatę, papryka, tartą mozzarelli oraz kaczkę. Całość lekko polewamy sosem i zawijamy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.