Danie: Kolacja
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Orzechy
Przygotowujemy sos. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy sos sojowy i mieszamy. Następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Piersi kaczki myjemy i osuszamy. Następnie nacieramy je przyprawami.
Piersi kaczki umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy przez 1,5 godziny. Następnie zdjąć folię i piec jeszcze przez 15 minut. W czasie pieczenia polać piersi wytopionym tłuszczem. Po upieczeniu wyjmujemy i studzimy.
Piersi kaczki dzielimy na małe kawałki, następnie polewamy je 3 łyżkami sosu i mieszamy.
Tortille przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Sałatę myjemy i osuszamy. Paprykę myjemy i kroimy w paski. Na gotowe placki układamy sałatę, papryka, tartą mozzarelli oraz kaczkę. Całość lekko polewamy sosem i zawijamy.
Dodaj komentarz