Tortilla z wieprzowiną i papryką

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 2 tortille
  • - pół żółtej papryki
  • - pół czerwonej papryki
  • - 100 g polędwiczki wieprzowej
  • - 2 liście sałaty
  • - oliwa z oliwek
  • - sól
  • - pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Sałatę myjemy i suszymy. Wieprzowinę myjemy i kroimy w paski. Paprykę myjemy i kroimy w paski. Mięso podsmażamy na 2 łyżkach oliwy. Po chwili dodajemy paprykę. Całość doprawiamy pieprzem i solą. Smażymy, aż papryka zmięknie.



Krok 2

Tortille przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Następnie nakładamy na każdą liść sałaty oraz porcję mięsa z papryką. Zawijamy tortille i podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.