Tortilla z wołowiną

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 6 tortilli
  • - cebula
  • - ok. 500 g mięsa mielonego wołowego
  • - ½ puszki pomidorów z puszki
  • - pomidor
  • - sól
  • - pieprz
  • - 4 ogórki konserwowe (opcjonalnie)
  • - 6 liści sałaty
  • - ostra papryka mielona
  • - olej

Przygotowanie

Krok 1

Cebule drobno siekamy. Następnie szklimy ją na odrobinie oleju. Dodajemy mięso i podsmażamy. Po około 5 minutach dodajemy pomidory z puszki. Całość doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Dusimy przez około 20-25 minut na małym ogniu.



Krok 2

Pomidora myjemy i kroimy. Sałatę myjemy i osuszamy. Ogórki kroimy w plasterki.



Krok 3

Tortille przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Następnie na każdej z nich układamy po liściu sałaty, mięso mielone, plasterki pomidora oraz ogórka. Zawijamy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.