Tortille z wędzonym łososiem

Zawijane tortille z łososiem to pyszna przekąska imprezowa na zimno. Łosoś z dodatkiem kremowego sera i koperku smakuje rewelacyjnie.

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 tortille pszenne
  • 1 serek kremowy (śmietankowy) Łaciaty
  • 1 łyżka Śmietanki Łaciatej 36%
  • 200 g łososia wędzonego atlantyckiego
  • 8 liści sałaty
  • 2 łyżeczki koperku posiekanego + koperek w całości do dekoracji
  • ¼ łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Tortille grillujemy na patelni według instrukcji na opakowaniu.



Krok 2

Serek śmietankowy mieszamy ze Śmietanką Łaciatą. Każdy placek smarujemy serkiem śmietankowym, posypujemy koperkiem i pieprzem. Kładziemy po 2 liście sałaty.



Krok 3

Układamy plastry łososia. Zawijamy tortille i kroimy na około 3-4 cm kawałki. Układamy i dekorujemy każdy kawałek koperkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.