Tost z masłem orzechowym i dżemem

Tost z masłem orzechowym i dżemem to pomysł na bardzo słodkie śniadanie dla fanów masła orzechowego. Smakuje bardzo oryginalnie. Jeśli lubisz słodkie śniadania, koniecznie wypróbuj ten przepis.

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Orzechy, Truskawki

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Orzechy, Truskawki


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 kromki pieczywa tostowego
  • - 4 łyżeczki dżemu truskawkowego albo malinowego
  • - 4-5 łyżeczek masła orzechowego

Przygotowanie

Krok 1

Kromki chleba tostowego opiekamy w tosterze, albo na patelni grillowej. Jeśli bierzemy patelnie grillową, to możemy tosty lekko posmarować masłem przed smażenie.



Krok 2

Dwie kromki chleba smarujemy masłem orzechowym. Następnie na to kładziemy dżem i zamykamy kanapki pozostałymi dwiema kromkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.