Tosty francuskie w parmezanie

Autor:

Ania321

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 bułki
  • 2 jajka
  • 30 g parmezanu
  • Pieprz
  • Sól
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Bułki pokroić na kromki.





Krok 2

Na talerzu rozbić jajka i roztrzepać je widelcem. Dodać pieprz, sól oraz parmezan starty na tarce.



Krok 3

Zanurzać kawałki bułki w jajku i smażyć je na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, aż się zarumienią.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.