Tosty śniadaniowe

Autor:

Aneta Gwiner

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 kromki pieczyw
  • ⅓ szklanki pokruszonych płatków śniadaniowych
  • 2 jajka
  • ⅓ szklanki mleka
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • ¼ łyżki cynamonu
  • ⅓ szklanka wiórek kokosowych
  • 3 łyżki oleju rzepakowego do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

W misce mieszamy jajka, mleko, cukier i cynamon.



Krok 2

W drugiej misce mieszamy pokruszone płatki z kokosem.



Krok 3

Kromki chleba maczamy w jajku, a następnie w płatkach z kokosem. Smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu do uzyskania złotego koloru.



Wskazówki

Jeżeli nie dajecie kokosa zwiększcie proporcje płatków do ¾ szklanki.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.