Tosty z pastą z czarnych oliwek

Pasta z czarnych oliwek to tzw. tapenada. Jest bardzo aromatyczna. Z dodatkiem świeżego pieczywa idealnie pasuje na przyjęcie.

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Sjkładniki

  • - chleb tostowy
  • - 1 opakowanie czarnych oliwek
  • - 1 czosnek
  • - 60 ml oliwy z oliwek
  • - ¼ łyżeczki soli lub do smaku
  • - ¼ łyżeczki pieprzu kolorowego lub do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Do miski wkładamy oliwki, czosnek, oliwę, sól oraz pieprz. Wszystko razem blendujemy na gładką masę.



Krok 2

Kromki chleba kroimy na ukos na pół. Możemy je dodatkowo podpiec w tosterze. Smarujemy je pastą z oliwek i podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.