Prosty deser, który można wykonać razem z dziećmi. Przygotowywanie deseru może być fajną zabawą dla Twojej pociechy.
Danie: Deser
Osób: 20
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Przed ubiciem śmietanki należy schłodzić ją minimum 12h w temperaturze poniżej 6°C.
W ten sposób schłodzoną śmietankę Łaciatą ubijamy mikserem na sztywno.
Truskawki dokładnie myjemy, dzielimy w połowie wysokości. Lekko ścinamy sam czubek, aby był prosty. Jeśli bierzemy mrożone truskawki, trzeba je wcześniej rozmrozić.
Ubitą śmietankę Łaciatą nakładamy pomiędzy truskawki. Na każdym Mikołaju tworzymy śmietankowe pompony.
Mikołajki dekorujemy oczami z posypki czekoladowej.
Aby śmietanka się ubiła, powinna być dobrze schłodzona.
Dodaj komentarz