Truskawkowo-morelowa sałatka z wiśniami

Morele bogate są w potas, który reguluje ciśnienie krwi i pracę nerek, a także w żelazo, wapń, fosfor, witaminy PP, B i C oraz błonnik. Ich jedzenie poprawia trawienie i zapobiega anemii. Wpływają pozytywnie także na naszą urodę i samopoczucie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Truskawki

Fit

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Truskawki

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 morele
  • - 0,5 kg truskawek
  • - garść wiśni
  • - garść czereśni

Przygotowanie

Krok 1

Wszystkie składniki naszej sałatki dokładnie myjemy, wycieramy je papierowym ręcznikiem delikatnie przykładając go ręką.



Krok 2

Teraz kiedy wszystkie owoce są już suche, do dużej miski wsypujemy wiśnie i czereśnie, następnie dodajemy do nich truskawki i morele, wszystko razem mieszamy. Od owoców nie musimy odrywać ogonków i szypułek, takie podanie zaoszczędzi nasz czas i doda oryginalności sałatce.



Wskazówki

Morele dobre są jako przekąska dla sportowców. Zjedzenie kilku moreli po treningu przywróci równowagę kwasowo-zasadową w organizmie

Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Ciasteczkowa Pani :)

Opublikowany: 2018-02-21 18:12:00

Moja ulubiona.

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.