Udziec jagnięcy pieczony w winie

Pieczony udziec jagnięcy tym razem w podstawowej wersji, której charakter podkreśla jedynie czerwone wytrawne wino. Minimum składników i maksimum smaku.

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 3 kg udźca jagnięcego
  • - 1 litr czerwonego wytrawnego wina

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. Udziec umieszczamy w rękawie do pieczenia i zalewamy winem. Rękaw zamykamy i umieszczamy w piekarniku, gdzie pieczemy go przez 1,5 godziny.



Krok 2

Po tym czasie rękaw lekko nacinamy i pieczemy kolejne 30 minut, aby wino lekko odparowało.



Krok 3

Udziec przed podaniem kroimy i podajemy z sosem z pieczenia.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.