Waniliowe muffinki ze skórką pomarańczową

Autor:

Ania321

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • mleko 1 szklanka ,
  • olej 1/2 szklanki,
  • jajka 2 szt ,
  • mąka pszenna 250 gram ,
  • cukier 3/4 szklanki ,
  • cukier waniliowy 2 łyżki ,
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka ,
  • skórka pomarańczowa 1 opakowanie ,
  • rodzynki 2-3 łyżki

Przygotowanie

Krok 1

Do miski wsypać mąkę, dodać cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Wymieszać. Wymieszać mleko z olejem i jajkami za pomocą trzepaczki. Dodać składniki mokre do suchych i wymieszać do połączenia się składników. Dodać rodzynki oraz skórkę pomarańczową. Wymieszać. Zostawić trochę skórki pomarańczowej do ułożenia na wierzchu muffinek. Wyłożyć formę do muffinek papilotkami i nałożyć łyżką ciasto. Na wierzchu położyć resztę skórki pomarańczowej. Wstawić formę do nagrzanego piekarnika i piec przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.