Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wsypać do miski mąkę, cukier, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i wymieszać.
Do drugiej miski wlać olej, dodać jajko i jogurt naturalny. Wymieszać do połączenia składników.
Jabłka pokroić w drobną kostkę, dodać cynamon oraz migdały. Wymieszać.
Wlać składniki mokre do suchych i mieszać dopóki dobrze się ze sobą nie połączą.
Dodać jabłka z cynamonem i migdałami i wymieszać ciasto łyżką. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej nałożyć po około 1,5 łyżki ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 20 minut w temperaturze 180°C.
Dodaj komentarz