Waniliowe pancakes

Danie: Śniadanie, Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Śniadanie, Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 szklanki mleka Łaciate
  • 2 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżka ekstraktu waniliowego
  • Szczypta soli
  • Miód

Przygotowanie

Krok 1

Żółtka oddzielić od białek. Żółtka z cukrem utrzeć do białości.





Krok 2

Następnie dodać olej, ekstrakt waniliowy i mleko, zmiksować. Do mleka z żółtkami i olejem wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zmiksować.





Krok 3

Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę , połączyć z ciastem delikatnie mieszając.





Krok 4

Na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu nakładać małe porcje ciasta i rumienić z obu stron na złoty kolor.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.