Masło, cukier i wydrążone ziarenka z wanilii umieszczamy w garnku i podgrzewamy do czasu, aż masło się rozpuści. Następnie dodajemy twaróg i dokładnie mieszamy, aż całość się połączy, zagotowujemy i ściągamy z ognia. Dodajemy jajka i ponownie całość mieszamy. Stawiamy ponownie na ogniu i wlewamy budyń rozprowadzony w 100 ml mleka. Zagotowujemy. Formę wykładamy papierem do pieczenia, a na dnie układamy warstwę herbatników, na nie wylewamy połowę przygotowanej masy serowej, wyrównujemy i powtarzamy czynność, wierzch wykładamy herbatnikami. Składniki polewy zagotowujemy, po czym przelewamy na ciasto i posypujemy wiórkami kokosowymi. Całość schładzamy w lodówce przez minimum 8 godzin.
Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Masło, cukier i wydrążone ziarenka z wanilii umieszczamy w garnku i podgrzewamy do czasu, aż masło się rozpuści.
Następnie dodajemy twaróg i dokładnie mieszamy, aż całość się połączy, zagotowujemy i ściągamy z ognia. Dodajemy jajka i ponownie całość mieszamy. Stawiamy ponownie na ogniu i wlewamy budyń rozprowadzony w 100 ml mleka. Zagotowujemy.
Formę wykładamy papierem do pieczenia, a na dnie układamy warstwę herbatników, na nie wylewamy połowę przygotowanej masy serowej, wyrównujemy i powtarzamy czynność, wierzch wykładamy herbatnikami.
Składniki polewy zagotowujemy, po czym przelewamy na ciasto i posypujemy wiórkami kokosowymi. Całość schładzamy w lodówce przez minimum 8 godzin.
Dodaj komentarz