Warstwowa sałatka z pomidorami i serem

Autor:

Śnieżynka

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 pomidory
  • 25 dag sera twarogowego
  • 3 jajka na twardo
  • 4 łyżki śmietany Łaciata 18%
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżeczka posiekanej mięt
  • 1 łyżka musztardy
  • Sól
  • Pieprz biały

Przygotowanie

Krok 1

Pomidory włożyć do miseczki, zalać wrzącą wodą, sparzyć, osączyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę.



Krok 2

Ser twarogowy i obrane jajka pokroić w drobną kosteczkę.



Krok 3

Śmietanę wymieszać z musztardą, przyprawić do smaku solą i białym pieprzem.



Krok 4

W szklanej salaterce układać warstwami: ser, zieleninę, pomidory i jajka. Wierzch polać śmietaną, podawać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.