Warzywna rolada z indyka

Kolejna pięknie prezentująca się na świątecznym stole rolada z indyka. Tym razem w wersji kolorowej – z warzywami. Przepis obowiązkowy do wypróbowania!

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 pierś z indyka
  • 2 marchewki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 10 zielonych oliwek
  • 1 szklanka białego wina
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Filet z indyka dokładnie myjemy i kroimy, aby powstał jeden, cienki płat. Rozbijamy go delikatnie tłuczkiem tak, aby go nie uszkodzić. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.



Krok 2

Marchewki obieramy i kroimy w kostkę, papryki kroimy w kostkę, oliwki kroimy na plasterki.



Krok 3

Na filecie umieszczamy warzywa, zwijamy całość i zawiązujemy.



Krok 4

Umieszczamy mięso w naczyniu żaroodpornym, podlewamy winem i pieczemy ok. 1,5 godziny w temperaturze 170°C. Podajemy np. z sałatką z bazylii i pomidorów.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Niezapominajka

Opublikowany: 2018-01-21 15:58:00

Wygląda przepysznie i tak pewnie smakuje:)

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.