Kolejna pięknie prezentująca się na świątecznym stole rolada z indyka. Tym razem w wersji kolorowej – z warzywami. Przepis obowiązkowy do wypróbowania!
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Filet z indyka dokładnie myjemy i kroimy, aby powstał jeden, cienki płat. Rozbijamy go delikatnie tłuczkiem tak, aby go nie uszkodzić. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Marchewki obieramy i kroimy w kostkę, papryki kroimy w kostkę, oliwki kroimy na plasterki.
Na filecie umieszczamy warzywa, zwijamy całość i zawiązujemy.
Umieszczamy mięso w naczyniu żaroodpornym, podlewamy winem i pieczemy ok. 1,5 godziny w temperaturze 170°C. Podajemy np. z sałatką z bazylii i pomidorów.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Niezapominajka
Opublikowany: 2018-01-21 15:58:00
Wygląda przepysznie i tak pewnie smakuje:)
Odpowiedz