Wyśmienite, jeśli ktoś raz ich spróbuje - od razu przekona się do podrobów. Makaron z watróbką drobiową to pyszne danie, do którego aż chce się powracać.
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Cebulę podsmażamy na 1 łyżce masła, doprawiamy pieprzem. Dodajemy pietruszkę i smażymy 2 minuty. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z olejem, odcedzamy i podsmażamy na łyżce masła.
Doprawiamy mieloną papryką. Mieszamy makaron z cebulą. Umyte i oczyszczone wątróbki moczymy w mleku przez 30 minut.
Mieszamy ze sobą oregano, bazylię i zioła prowansalskie, a następnie oprószamy nimi wątróbki. Obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na pozostałym maśle.
Pod koniec smażenia solimy, a następnie dodajemy do makaronu i mieszamy.
Dodaj komentarz