Wegańska nutella

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy, Soja

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy, Soja


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 100 g orzechów laskowych
  • - 3 łyżki kakao lub karobu
  • - 10 łyżek mleka sojowego
  • - 1/4 szklanki syropu z agawy
  • - szczypta soli

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nastawić na 200 stopni. Na blachę wyłożyć orzechy i piec przez 10 minut. Orzechy wysypać z blachy na ściereczkę kuchenna, zawinąć i delikatnie rolować w celu pozbycia się skórek. przesypać oczyszczone orzechy do naczynia malaksera.



Krok 2

Do orzechów dodać kakao, mleko, syrop oraz sól. Blendować, aż do czasu uzyskania gładkiej masy. Przełożyć do czystych słoiczków i przechowywać w lodówce.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.