Płatki owsiane zapiekane z owocami

Jeśli masz ochotę na coś nadzwyczajnego to wykonaj prosty deser, który rozanieli Twoje podniebienie

Danie: Śniadanie, Deser

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Śniadanie, Deser

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 500 g mieszanki owoców leśnych i borówek
  • - garść posiekanych orzechów
  • - odrobina cukru
  • - 1/2 szklanki płatków owsianych
  • - szczypta cynamonu (przy owocach leśnych)
  • - 300 ml Śmietanki Łaciata 30% (schłodzonej)

Przygotowanie

Krok 1

Nastaw piekarnik na 180 stopni C. Owoce umyj i przebierz, rozłóż w naczyniu żaroodpornym i posyp cukrem oraz cynamonem.



Krok 2

Kolejno na owocach rozsyp równomiernie płatki owsiane z orzechami.



Krok 3

Zapiekaj ok.15 min, do momentu puszczenia soku przez owoce.



Krok 4

Śmietankę Łaciatą ubij na sztywno. Na koniec wyjmij, schłodź oraz udekoruj ubitą śmietanką Łaciatą i orzechami.
Gotowe!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.