Wieprzowina jest mięsem niezwykle popularnym w Polsce. Jest łatwa w przygotowaniu i niezwykle smaczna. Podana z czosnkiem nabiera wyśmienitego smaku. Polecana jako danie dla całej rodziny.
Osób: 3
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Soja
Ze śmietanką
Czosnek kroimy w ćwiartki i podsmażamy na oliwie na patelni. Następnie dodajemy pokrojoną w małe kawałki wieprzowinę i dolewamy sos sojowy.
Całość smażymy ok. 10 minut. Dodajemy pokrojony w kostkę bakłażan. Następnie doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, dusimy przez następne 20 minut.
Przygotowujemy sos: mieszamy ze sobą śmietankę Łaciatą, pokrojoną drobno cebulę dymkę i startą na tarce cukinię. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Mięso podajemy z sosem.
Dodaj komentarz