Wiosenny łosoś w warzywach

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 250 g filetu z łososia
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 mała cukinia
  • 1 średni brokuł
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki żółtej
  • sól
  • pieprz
  • listki bazylii

Przygotowanie

Krok 1

Ugotuj ziemniaki. Rozgrzej piekarnik do 180°C.



Krok 2

Pokrój w plasterki warzywa. Włóż do naczynia żaroodpornego łososia, a następnie warzywa wraz z ziemniakami. Całość polej oliwą i przypraw do smaku. Piecz przez ok. 20 minut.



Krok 3

Upieczoną rybę i warzywa wyłóż na talerz. Możesz udekorować danie listkami bazylii. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.