Wiosenny omlet z mozzarellą

Obłędna kolacja gwarantowana!

Danie: Kolacja

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie: Kolacja

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 garść tartej mozzarelli Mlekpol
  • 3 jaja
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 garści szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Na patelni rozgrzej olej. Dodaj szpinak, wraz z czosnkiem.



Krok 2

Oddziel białka od żółtek, a następnie ubij z białek pianę. Do miski wsyp mąkę, żółtka oraz wodę. Wymieszaj. Dodaj pianę i ponownie dokładnie wymieszaj.



Krok 3

Gotową masę wylej na patelnię. Dopraw do smaku. Smaż z obu stron, aż się zarumieni. Podawaj na talerzu, posypane mozzarellą. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.