Tym razem nie na słodko, ale równie smacznie i apetycznie - zapiekane naleśniki z drobiowym nadzieniem. Nawet dzieci chętnie je pochłoną!
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Nastawiamy piekarnik na 180°C. Składniki na ciasto mieszamy z 250 ml wody. Na patelni smażymy naleśniki bez tłuszczu.
Umyte filety kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem, a następnie podsmażamy na oleju. Dodajemy pół słoika sosu, odsączoną kukurydzę i serek topiony. Mieszamy i smażymy 10 minut.
Farsz wykładamy na naleśniki i zwijamy. Przekładamy naleśniki do naczynia żaroodpornego, polewamy pozostałym sosem i posypujemy żółtym serem.
Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku o temperaturze 180°C przez 10 minut.
Dodaj komentarz