Zapiekane naleśniki z drobiowym nadzieniem

Tym razem nie na słodko, ale równie smacznie i apetycznie - zapiekane naleśniki z drobiowym nadzieniem. Nawet dzieci chętnie je pochłoną!

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ciasto:

  • 500 g mąki
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1,5 szklanki mleka Łaciate
  • 2 jajka
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 250 ml wody

Farsz:

  • 3 pojedyncze filety z kurczaka
  • 1 serek topiony
  • 1 słoik sosu słodko-kwaśnego
  • 1 puszka kukurydzy
  • 100 g startego żółtego sera
  • 5 łyżek oleju do smażenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 180°C. Składniki na ciasto mieszamy z 250 ml wody. Na patelni smażymy naleśniki bez tłuszczu.



Krok 2

Umyte filety kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem, a następnie podsmażamy na oleju. Dodajemy pół słoika sosu, odsączoną kukurydzę i serek topiony. Mieszamy i smażymy 10 minut.



Krok 3

Farsz wykładamy na naleśniki i zwijamy. Przekładamy naleśniki do naczynia żaroodpornego, polewamy pozostałym sosem i posypujemy żółtym serem.



Krok 4

Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku o temperaturze 180°C przez 10 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.