Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Średnie
Ze śmietanką
Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska
Galaretkę wymieszać ze szklanką wrzątku. Na 4 talerzyki deserowe wylać galaretkę. Poczekać, aż stężeje. Po tym czasie należy wykrajać koła- przyłożyć salaterkę i wyciąć koła nożem.
Śmietankę ubić i dodać cukier puder. Następnie stopniowo dodawać serek mascarpone i miksować.
Kawę rozpuścić w filiżance gorącej wody i ostudzić. Biszkopty przed ułożeniem w naczyniu nasączyć kawą. Na wierzch salaterki położyć biszkopt połamany na pół, na wierzch masę serową, a następnie ponownie przykryć biszkoptami, masą serową i posypać kakao. Czynność powtórzyć już bez posypywania kakao. Na wierzch położyć koło z galaretki. Włożyć do lodówki na 1-2 godziny.
Dodaj komentarz