Zaskakujące, bardzo udane połączenie wołowiny z kawą. Wybitny smak, który na długo pozostaje w pamięci. Kawa rewelacyjnie uzupełnia smak mięsa wołowego i nadaje mu charakter.
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Na folii spożywczej rozkładamy mięso i smarujemy olejem. W miseczce mieszamy cukier, kawę mieloną i pozostałe przyprawy, następnie smarujemy mięso wymieszanymi składnikami.
Tak przygotowaną wołowinę opakowujemy ściśle folią i wkładamy do lodówki na 1-3 godziny.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Po wyjęciu z lodówki usuwamy folię i umieszczamy mięso na stojaku na patelni, wlewamy 3 szklanki wody na dno i pieczemy ok.1 godzinę lub do uzyskania pożądanej miękkości.
Podajemy cienko pokrojoną z dodatkiem sosów słodko-kwaśnych
Dodaj komentarz