Galaretkę przygotowujemy wg przepisu podanego na opakowaniu w 400 ml wody. Studzimy.Połowę galaretki rozlewamy w foremki i wstawiamy do lodówki do stężenia. Żelatynę zalewamy 2 łyżkami zimnej wody i odstawiamy na 5 minut.
Z laski wanilii wydłubujemy ziarenka.Do małego rondelka wlewamy śmietankę i mleko.Dodajemy cukier , ziarenka wanilii i podgrzewamy aż cukier się rozpuści. Całość podgrzewamy .Zdejmujemy z ognia i dodajemy żelatynę.Mieszamy do całkowitego jej rozpuszczenia.Studzimy i zalewamy galaretki.
Ponownie wstawiamy do lodówki aż całość zastygnie. Następnie zalewamy pozostała galaretką i schładzamy w lodówce około 2 godziny. Po upływie tego czasu przekładamy na talerz.Na wierzchu układamy pestki granatu.
Dodaj komentarz