Zabawne rybne pulpeciki

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 5 filetów rybnych
  • 250 ml bulionu warzywnego
  • sól
  • pieprz
  • 1 woreczek ryżu
  • 1 świeży ogórek
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta

Przygotowanie

Krok 1

Filety rybne umyj, osusz i zmiel. Następnie dopraw solą i pieprzem. Całość wymieszaj i uformułuj kuleczki. W rondelku przygoduj 250 ml bulionu warzywnego i włóż tam kuleczki rybne. Gotuj przez ok. 15 minut.



Krok 2

W drugim rondelku ugotuj 1 woreczek ryżu. W między czasie umyj czerwoną i żółtą paprykę i pokrój w drobną kosteczkę. Umyj i obierz świeży ogórek i pokrój na plasterki dzieląc ogórka jeszcze na pół. Z czerwonej papryki wytnij serduszka i zrób dziubek rybkom. Natomiast z ogórków zrób ogon i bąbelki wody. Smacznej zabawy! ;)



Wskazówki

Oczy dla rybek możesz zrobić z kremowego serka lub twarogu, a na środek położyć ziarnko pieprzu, czarnuszki lub czarnego sezamu.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.