Zapiekanka ryżowa z jabłkami

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Zapiekanka

  • 2 woreczki ugotowanego ryżu
  • 5 sztuk jabłek
  • 1 płaska łyżeczka cynamonu
  • 125 ml śmietanki 30% Łaciata
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 2 łyżki masła

Przygotowanie

Krok 1

Ugotowany ryż ostudzić, dodać 1 łyżkę masła i wymieszać.



Krok 2

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać cynamon i wymieszać.Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem.



Krok 3

Tortownicę wysmarować pozostałym masłem, wyłożyć warstwę ryżu, wyrównać,położyć jabłka, przykryć je pozostałem ryżem,a wierzch posmarować śmietaną.



Krok 4

Piekarnik nagrzać do 180 st.C i piec 40 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.