Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Dodać pokrojone pieczarki i podsmażyć 3-4 minuty. Doprawić do smaku sosem sojowym, pieprzem i przyprawą uniwersalną. Bułki przekroić wzdłuż na pół, ułożyć na blaszce, wyłożyć pieczarki, posypać żółtym serem, oprószyć papryką. Włożyć do nagrzanego do 190-200 stopni piekarnika i zapiekać do momentu rozpuszczenia się sera.
Osób: 3
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Soja
Wegetariańskie
Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Dodać pokrojone pieczarki i podsmażyć 3-4 minuty. Doprawić do smaku sosem sojowym, pieprzem i przyprawą uniwersalną.
Bułki przekroić wzdłuż na pół, ułożyć na blaszce, wyłożyć pieczarki, posypać żółtym serem, oprószyć papryką. Włożyć do nagrzanego do 190-200°C piekarnika i zapiekać do momentu rozpuszczenia się sera.
Zapiekanki podawać z ketchupem.
Dodaj komentarz