Zapiekanki z pieczarkami

Autor:

Śnieżynka

Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Dodać pokrojone pieczarki i podsmażyć 3-4 minuty. Doprawić do smaku sosem sojowym, pieprzem i przyprawą uniwersalną. Bułki przekroić wzdłuż na pół, ułożyć na blaszce, wyłożyć pieczarki, posypać żółtym serem, oprószyć papryką. Włożyć do nagrzanego do 190-200 stopni piekarnika i zapiekać do momentu rozpuszczenia się sera.

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Soja

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Soja

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 cebula
  • 35-40 dag pieczarek
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • 1 ząbek czosnku
  • 15 dag startego żółtego sera
  • 3 bułki
  • Pieprz
  • Przyprawa uniwersalna
  • Sos sojowy
  • Papryka mielona
  • Ketchup

Przygotowanie

Krok 1

Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Dodać pokrojone pieczarki i podsmażyć 3-4 minuty. Doprawić do smaku sosem sojowym, pieprzem i przyprawą uniwersalną.



Krok 2

Bułki przekroić wzdłuż na pół, ułożyć na blaszce, wyłożyć pieczarki, posypać żółtym serem, oprószyć papryką. Włożyć do nagrzanego do 190-200°C piekarnika i zapiekać do momentu rozpuszczenia się sera.



Wskazówki

Zapiekanki podawać z ketchupem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.