Wyśmienite na niedzielny obiad i rodzinną uroczystość.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Umyte i osuszone mięso kroimy na pół i lekko rozbijamy. Oprószamy z obu stron przyprawą do kurczaka. Do miski wlewamy Śmietankę Łaciatą i wkładamy do niej kurczaka, odstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Cebulę kroimy w półplastry.
Mięso smarujemy z jednej strony musztardą. Na każdym kawałku układamy po plasterku szynki, oraz porcji cebuli i sera. Zwijamy i obwiązujemy nicią.
Roladki podsmażamy na oleju, a następnie przekładamy do rondla i zalewamy wodą. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie. Dusimy 30 minut.
W trakcie kiedy roladki się duszą na wolnym ogniu, gotujemy w osobnym garnku ziemniaki. Roladki podajemy z ziemniakami posypanymi natką pietruszki.
Dodaj komentarz