Ziemniaki podsmażane z kalarepą i cukinią

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ kg ziemniaków
  • 2 kalarepki
  • 1 marchewka
  • 1 mała zielona cukinia
  • 1 por
  • 10 dag wędzonego boczku
  • 2 łyżki oliwy
  • Sól
  • Biały pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki, kalarepki i marchewkę obrać, pokroić w półplasterki. Ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić.



Krok 2

Por pokroić w krążki, boczek w kostkę, a cukinię w półkrążki.



Krok 3

Na patelni rozgrzać oliwę, lekko wytopić boczek, wsypać por i zeszklić. Następnie dodać pokrojoną cukinię, podsmażyć.



Krok 4

Na drugiej patelni na łyżce oliwy lekko zrumienić ziemniaki z warzywami. Połączyć z boczkiem, doprawić do smaku białym pieprzem, wymieszać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.