Zupa amore pomidore

Autor:

Beata Pietrus

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Pomidory

  • marchewka,
  • por,
  • pół selera,
  • pietruszka,
  • cebula,
  • 4 pomidory,
  • 1 słoiczek przecieru pomidorowego,
  • pół kostki masła Łaciate,
  • sól ,
  • pieprz ziołowy,
  • 2 łyżeczki cukru,
  • 1 litr bulionu,
  • 1 kubek śmietany Łaciata 18%

Przygotowanie

Podsmażanie warzyw

Rozpuszczamy pół kostki masła, podsmażamy na nim drobno pokrojoną cebulkę, pora, marchewki,selera, pietruszkę.



Dodatek bulionu i pomidorów

Do warzyw dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, przecier pomidorowy i bulion, gotujemy przez pół godziny.



Blendowanie

Miksujemy wszystko blenderem na puszystą masę.



Dodanie smaku

Doprawiamy zupę przyprawami, do kubeczka ze śmietaną dajemy odrobinę gorącej zupy, mieszamy i wlewamy do garnka.



Osiągnięcie doskonałości

Gotujemy jeszcze 15 minut. Podajemy z makaronem.



Wskazówki

Zupa najlepiej smakuje następnego dnia

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.