Zupa brukselkowa z ziemniakami

Pyszna brukselkowa zupa to idealna propozycja dla osób dbających o dietę. Jest nie tylko niskokaloryczna i wegetariańska, ale również pełna witamin.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Fit

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 300 g brukselek
  • - 2 marchewki
  • - 1 pietruszka
  • - 1 brokuł
  • - 3 ziemniaki
  • - 3 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 cebula
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżka majeranku
  • - 1 łyżka oliwy

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Brokuł dzielimy na różyczki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i drobno kroimy, a następnie obsmażamy na oliwie.



Krok 2

W garnku z bulionem gotujemy marchewkę, brukselkę i pietruszkę do miękkości, po czym dodajemy brokuł, ziemniaki i obsmażoną cebulę.



Krok 3

Przyprawiamy i gotujemy, aż wszystkie warzywa będą miękkie.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.